Kussens

In het assortiment kussens van agthuiscomfort.nl vindt u kussens geschikt voor vele doeleinden
Heeft u of krijgt u last van decubitus? Dan kunt u kiezen voor een anti decubituskussen. Deze zijn drukverlagend en bieden comfort, ondersteuning en huidbescherming. Ook kunt u kussens voor uw rolstoel voor op de stoel, bank of bed vinden. De kussens zijn bovendien allemaal van zacht materiaal en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Lees meer

Welk type kussen is voor u het meest geschikt?

 • Anti decubitus kussen: Decubitus betekent doorliggen of doorzitten. Wanneer u dagelijks voor langere tijd in bed of in een (rol)stoel zit, kunt u last krijgen van doorzitplekken. Dit kan vooral ontstaan op plaatsen waar huid en bot dicht op elkaar zitten. Dit drukontlastingskussen is speciaal ontworpen om de druk op het lichaam te verspreiden en op deze manier te verlagen.
 • Flexibele draaischijf: Biedt uitkomst voor mensen die moeite hebben met het uit bed, stoel of een auto stappen. De zachte, gewatteerde flexibele draaischijf maakt een soepele draaiende beweging waardoor u makkelijker kunt uitstappen terwijl uw rug zo min mogelijk wordt belast.
 • Draaikussen: Werkt ongeveer hetzelfde als de draaischijf. Dit kussen is zowel geschikt voor op een stoel, in bed of in de auto.
 • Lumbaalkussen: zijn vooral geschikt voor stoelen met een rechte rugleuning. Dankzij de visco-elastische vulling kunt u comfortabel zitten en bent u verzekerd van extra ondersteuning en de juiste drukverdeling.
 • Ringkussen: Wanneer u last heeft van aambeien of een pijnlijk stuitje kunt u veel profijt hebben van een ringkussen. Deze kussens, die lijken op een donut, hebben een opening in het midden waardoor u geen druk voelt op de pijnlijke plekken.
 • Stuitkussen: Wanneer u last heeft van een pijnlijk stuitje heeft u de keuze uit diverse stuitkussens. Deze zijn zo gemaakt dat uw stuitje zoveel mogelijk wordt ontlast. Dat gebeurt bijvoorbeeld dankzij een kussen met eierdopstructuur die zorgt voor een optimale luchtcirculatie.
 • Massagekussen: Dit is een massageapparaat en kussen in één. U plaatst dit kussen in de nek en kunt genieten van een weldadige massage. Het kussen bevat maar liefst zes verschillende massageprogramma’s.
 • Rugkussen: Rugkussens zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn onder meer geschikt om comfortabel te zitten in bed of de rug te ondersteuenen wanneer u in een bureaustoel zit. De Spina-Bac Rugkussen is speciaal ontworpen voor mensen met rugklachten en brengt uw rug in een natuurlijke houding.
 • Positioneringskussen: Dit type kussens bieden u de mogelijkheid om uw lichaam in een bepaalde positie te brengen. Er zijn dan ook in allerlei verschillende vormen en uitvoeringen verkrijgbaar.
 • Warmtekussen: Sommige warmtekussens zijn voorzien van verschillende warmtestanden en warmt uw lichaam naar wens op. Een ander type warmtekussen met lavendel kunt u van tevoren zelf opwarmen in de magnetron.
 • Wigkussen: Met behulp van dit type kussen neemt u gemakkelijker een ergonomische zithouding aan. Het wigkussen is geschikt voor verschillende stoelen zoals een bureaustoelen, autostoel of sta op stoel.
top